Gezocht: Taalmaatjes voor jonge vluchtelingen

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die alleenstaande minderjarige vluchtelingen (AMV) met een verblijfsstatus willen helpen met de Nederlandse taal. Het gaat om tieners die naar ons land gevlucht zijn omdat het in hun eigen land niet meer veilig voor hen is. 

Taalmaatjes

Wij zoeken enthousiaste taalmaatjes die deze jongeren willen helpen om hun Nederlands te verbeteren. De jongeren spreken vanwege hun periode in het asielzoekerscentrum al een beetje Nederlands. Nu ze een verblijfsstatus hebben, willen ze graag verder integreren in de Nederlandse samenleving door o.a. zich onze taal verder eigen te maken. Een taalmaatje houdt in dat je met de jongeren gesprekken voert. Dit kan bij ons op locatie maar ook tijdens een wandeling, het verkennen van Helmond, boodschappen doen en andere dagdagelijkse activiteiten.   
Het is fijn als je minimaal een uur per week (in onderling overleg) beschikbaar bent. Meer informatie lees je hier.

Interesse?

Heb je interesse en wil je meer informatie. Stuur dan een mail met je naam en telefoonnummer naar Marjan via m.eevers@combinatiejeugdzorg.nl. Zij neemt dan contact met je op.

Opvang en begeleiding alleenstaande minderjarige vluchtelingen

In Nederland komen jaarlijks alleenstaande minderjarige vluchtelingen (AMV) aan: jongeren onder de 18 jaar die zonder ouders of begeleiders vanuit landen buiten de Europese Unie hierheen zijn gevlucht. Zij hebben vaak een zware reis achter de rug en nu ze een verblijfstatus hebben, staan ze voor een nieuwe uitdaging: hun plek vinden in onze samenleving. Onder de voogdij van Nidos worden deze jongeren door Combinatie Jeugdzorg opgevangen en begeleid bij hun overgang naar volwassenheid. Dit sluit aan bij onze missie ‘Elk kind een thuis & toekomst’ en onze deskundigheid om jongvolwassenen hierbij te ondersteunen. Samen gaan we aan de slag met het versterken van de krachten en zelfredzaamheid van de jongeren, het opbouwen van een netwerk en komen tot een zinvolle en duurzame daginvulling. Zodat deze jongeren zelfverzekerd en met vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen gaan.