Indrukwekkende docu 'Mama, mag ik naar huis toe?' 18 oktober 2024

Tijdens de Week van de Pleegzorg (van 6 t/m 13 november) gaat de documentaire ‘Mama, mag ik naar huis toe?’ landelijk in première. We zijn erg blij dat wij de regionale première voor Zuidoost-Brabant hebben weten te bemachtigen. In de documentaire staat de positie van ouders en de samenwerking tussen ouders, pleegouders en professionals centraal. Het betreft een besloten filmvertoning op maandag 25 november in het Natlab in Eindhoven speciaal voor alle wethouders en beleidsmakers Jeugd van de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant en pleegouders en pleegzorgmedewerkers van Combinatie Jeugdzorg. Zij hebben allemaal een uitnodiging ontvangen. Aansluitend is er een panelgesprek met een ouder, pleegouder en voormalig pleegkind.

Over de documentaire

Mama, mag ik naar huis toe? vertelt het aangrijpende verhaal van moeders van wie hun kind uit huis is geplaatst. De film belicht hun ervaring en de samenwerking met pleegouders. Het uiteindelijke doel is om te werken aan gedeeld ouderschap, maar hoe doe je dat? In de documentaire worden zes moeders gevolgd, die een of meerdere kinderen hebben die niet meer thuis wonen en waarbij de opvoedtaak bij pleegouders ligt. Een van de moeders heeft een kind dat in een pleeggezin in Veldhoven verblijft. Meer informatie lees je in deze flyer en op de website www.mamamagiknaarhuistoe.nl.

Deze vertoning is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven en het Natlab.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Meia Maathuis via communicatie@combinatiejeugdzorg.nl 


Mama, Mag Ik Naar Huis Toe is een documentaire die onderdeel is van een landelijke impactcampagne van FilmMoment i.s.m. stichting Social Film en initiatiefnemer Gé Haans. Het doel is tweeledig; om de beeldvorming van ouders waarvan het kind uit huis is geplaatst te nuanceren en om specifiek aandacht te vragen voor beleid waarbij samenwerking tussen ouders en pleegouders een vanzelfsprekend uitgangspunt kan zijn.